Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

Tężyzna fizyczna a uroda – jakim sposobem zadbać?

przez

Lato obfituje w dużo owocowych delikatesów, na jakie z tęsknotą czekamy przez większą część roku. Nie ma dogodniejszych witamin, jak te, pochodzące ze świeżo zerwanych z drzewa czy krzaka owoców, dojrzałych w słońcu, przepojonych zapachem świeżości.

Niemalże każdy owoc jest znacznie bardziej wartościowy od barwnej tabletki witaminowej z apteki. Których witamin dostarczamy organizmowi podjadając w ogrodzie? Truskawki pojawiają się na krótko, poprawnie jest więc do granic możliwości wykorzystać ich zalety. Są fenomenalnym źródłem witamin C, A i B. Upraszczają przyswajanie żelaza z innych towarów, poprawiają trawienie tłuszczu i białka, zmniejszają ciśnienie oraz neutralizują substancje rakotwórcze – sprawdź szampon bez siarczanów sklep. Przyzwoicie wpływają na nasz nastrój. Czy ktoś zdaje sobie sprawę z tego, iż czereśnie opóźniają proces starzenia? Zawierają mnóstwo witaminy C, A, B i flawonoidy. Neutralizują działanie wolnych rodników, a tym samym spowalniają starzenie się skóry. Oczyszczają organizm z toksyn. Maliny są bogatym źródłem witaminy C oraz błonnika.

Prócz innych składników mineralnych mają witaminę E i kwas foliowy. Witamina C wzmacnia naszą profesjonalną odporność – sok malinowy jest w wielu przypadkach używany przy przeziębieniach i stanach grypowych. Powinny zajadać się nimi kobiety planujące ciążę – ze względu na znaczną ilość kwasu foliowego. Wiśnie, jakich jesteśmy w stanie spotkać kilka odmian, zawierają także witaminę C, opłacalnie działają na cerę, oczyszczają organizm z toksycznych substancji. Poprawiają pracę układu krążenia. Nie zapominajmy więc o podskubywaniu takich witamin prosto z krzaka, ale też o tym, że z ich ilością nie należy przesadzać.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Możesz także polubić